Breskens (Zld.) Visserijdagen.

Breskens, een vissersdorp aan de overkant van Vlissingen.

Ooit met een grote 'eigen' vloot, waarvan helaas er weinig meer van over is.
Tijden veranderen, alleen de nostalgie houd stand.
De visserij-dagen moet het dorp de glans van weleer weer even oppoetsen.  Met de trein naar Vlissingen en daarna met de boot naar de overkant.  Daar eenmaal aanbeland, kan je met de bus, maar het dorp is niet ver en lopen is goed te doen. Zodra je de dijk over bent, komen de eerste huisjes al in zicht.  

Kleine huisjes, verscholen achter de dijk.

De straat uitgelopen kom je aan een plein, met terrasjes en tijdens de visserijdagen ook nog een enkele kermis standjes. Evenementen tent, want ja, het heet hier ook Nederland en een bui kan elk moment vallen.

Terug de dijk op, zie je de haven en de boten. Daar is de braderie en andere evenementen.

Niet alleen de echte boten zijn te bewonderen, maar ook de modelbouw boten.
Heel nauwkeurig nagemaakt op schaal. Sommigen kunnen varen en de meest luxe uitvoering kan de netten laten zakken en ophalen. Lampjes die branden en/of knipperen.

Heel veel tijd gaat er in, om tot zoiets te komen.

Aan de ene kant van de dijk, de woningen van het dorp, en enkele oudere auto's, waarvan de brandweer wagen het meest in het oog springt.
Aan de andere kant van de dijk de haven en boten. Ligt er ook nog de catamaran zeilboot van de Volvo Ocean race. Een dame die een (kleine ) dansles geeft op de braderie.

Kleine impressie van het dorp.

Aan de overkant is Vlissingen goed te zien en de windmolens ook.
Een van de veerboten (voor voetgangers en fietsers ) die richting Vlissingen vaart.

Tot slot nog enkele foto's vanaf de boot naar Vlissingen, waar we naast het Station zullen aankomen en we van vertrekken.